Ћутање не може да расветли судбине несталих Срба на КиМ

Ћутање не може да расветли судбине несталих Срба на КиМ

Председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије Вељко Одаловић казао је да сви и даље ћуте и да нико не ради на процесуирању злочина који су почињени на Косову и Метохији 1999 године.

“Већ 17 година нема никаковог помака у расветљавању злочина, који су се десили на КиМ и све нас брине судбина киднапованих. Данас ћуте они који треба да раде, да се реши судбина несталих. Сви органи власти, косовске институције, али и Међународна заједница која би требала највише да ради на решавању и отварању истраге о свим злочинима над Србима. Ми морамо јаче да се мотивишемо и да извршимо притиске на све институције, како би покренули истрагу и сазнали истину, шта се заправо десило са вашим најмилијима?”,казао је Одаловић.

Супруга отетог доктора Андрије Томановића, Верица Томановић рекла је да већ 17 година нико не не ради на расветљавању злочина на Косову и Метохији.

“На овом светом месту Грачаници, уочи великог празника Видовдана, који обелажавамо у част страдања српског народа, окупила нас је трагедија наших чланова породица за којима безуспешно трагамо, већ 6 205 дана и ноћи. Прогања нас судбина наших најмилијих и даље. Питамо шта им се догодило, да ли је од њих неко жив и ко је одговоран, што данас нису са нама? Зашто ниједан живот није спашен и да ли смо ми данас довољно учинили да се сви немили догађаји расветле и да ли смо довољно урадили да знамо шта се десило вољенима?, рекла је Томановићева.

Порука данашње трибине одржане у Грачаници је да они који ћуте проговоре, како би помогли да се расветли судбина несталих Срба на Косову и Метохији.

Извор: https://tvmost.info/

Оставите одговор