Козарев: Расветлити судбину несталих и страдалих на КиМ

Козарев: Расветлити судбину несталих и страдалих на КиМ

“Крвници још нису процесуирани иако постоје информације и сазнања већ годинама, а ништа се на том плану не ради, због јачања међусобног поверења ствари се морају померти напред”, изјавио је Козарев у селу Бање, у општини Србица.

Козарев је нагласио да ће Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Србије наставити да пружају дговарајуће информације и да ће тражити од свих чцинилаца, који на то могу да утичу, да се расветли судбина несталих и процесуирају починиоци кривичних дела.

Он је нагласио да ће држава радити на решењу проблема узурпиране српске имовине на Косову и Метохији и додао да је јако важно да се омогући приступ узурпираној имовини.

“Грађанима на Косову и Метохији поручио бих да је наш главни приоритет да учинимо овде живот бољим и будућност деце одрживом и дочекамо и њихову децу овде, да се наша заједница шири и развија”, рекао је Козарев.

Он је у селу Бање, на северу Косова, присуствовао прослави сеоске славе, а окупљенима је поручио да ће држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију учинити све како би живот на тим просторима био бољи.

“Ми смо ту, као одрасли и старији, држава и влада и Канцеларија за Косово и Метохију и све српске институције на Косову и Метохији да помогнемо да деци створимо све услове да им будућност буде одржива”, рекао је Козарев.

Он је додао да се у наредном периоду мора радити на обезбеђивању услова за опстанак и останак Срба на КиМ.

Извор: https://www.novimagazin.rs/

Оставите одговор