You are currently viewing Међународни дан несталих лица обележен у Грачаници

Међународни дан несталих лица обележен у Грачаници

ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ, МИ ЧЕКАМО ПРАВДУ! Међународни дан несталих лица обележен у Грачаници

И данас као и претходне 22 године обележавамо Међународни дан несталих лица, надајући се из године у годину да ће то бити последње обележавање, али на жалост нас породица, ми смо и даље на самом почетку.

Обраћајући се свим институцијама за решавање овог проблемами само само добијали обећања и лажну наду. Године пролазе а ми и даље са својом тугом и неизвесношћу чекамо истину и правду док су починиоци гнусних злочина над нашим најмилијима и даље на слободи.

Овим речима окупљенима у центру Грачанице поводом Међународног Дана несталих лица обратила се Силвана Маринковић, координатор Удружења несталих и киднапованих особа са Косова и Метохије. Опомињући да постоје бројне организације које се баве решавањем проблема несталих као и радне групе које су без успеха, као и Комисије за нестала лица у Београду и Приштини, али да о решавању судбине несталих, најбоље указују релевантне бројке особа чија судбина још није расветљена.

– Свака породица без обзира на националност заслужује да пронађе свог члана. Комисија у Београду се борила да истражи локације на КиМ али безуспешно – додала је Маринковићева напомињући да је на Дан несталих у Грачаници са породицама киднапованих Срба и неалбанаца требао да буде и председник Владине Комисије Вељко Одаловић али да му је забрањен улазак на КиМ.

Зато се окупљенима у центру Грачанице поводом Међународног дана несталих испред ове Комисије обратила Весна Бошковић рекавши да на путу проналажења истине о несталим и киднапованим лицима нема одустајања и да на то обавезују они који су изгунили нешто незамењиво-своје животе. Она је нагласила да је нерешено питање несталих веома важно и хуманитарно питање као и да је на Косову и Метохији и даље неразрешена судбина 568 лица.

Извор: https://www.novosti.rs/

Оставите одговор