You are currently viewing Потписан Меморандум о разумевању (МОР) о успостављању Регионалне координационе мреже.

Потписан Меморандум о разумевању (МОР) о успостављању Регионалне координационе мреже.

У Сарајеву породична удружења несталих лица из Босне и Херцеговине, Хрватске, Косова, Црне Горе и Србије потписала Меморандум о разумевању (МоР) о успостављању Регионалне координационе мреже.
Мор  потврђује посвећеност породичних удружења да сарађују на питању несталих лица у потрази за истином и правдом кроз механизам регионалне сарадње у којем сви чланови породице имају једнака права и дужност.
“Породице несталих су прве покренуле ствари. 75% несталих пронађено је због њихових породица и њихове подршке. Они се уједињују и раде за заједнички циљ и владе морају преузети свој део одговорности”, рекла је ИЦМП ДГ Кетрин Бомбергер.
„Кроз године, породице су допринеле доношењу закона, потписивању споразума и радиле на прекиду ћутања и манипулације Без решења за проблем несталих, нема истинског мира“, рекла је Семина Алекић, предсједница Координације удружења породица несталих из БиХ.
„УК сматра да је боља регионална сарадња кључна за остварење напретка. Помоћи ће у промовисању већег мира, стабилности и регионалног помирења. Укључивање породица у процес је од великог значаја“, рекао је британски амбасадор у БиХ Мет Филд.
Потписивање Мор-а  је део пројекта „Јачање регионалне сарадње на #WesternBalkans за решавање случајева несталих особа“ који подржава Foreign, Commonwealth & Development Office

Извор: ИЦМП

Оставите одговор