Поводом оштећења привремене конструкције са ликовима страдалих Срба

Поводом оштећења привремене конструкције са ликовима страдалих Срба

Поводом оштећења привремене конструкције са ликовима страдалих Срба и других грађана у НАТО агресији и у злочинима такозване ослободилачке војске Косова на Косову и Метохији, испред платоа Народне скупштине, Удружење породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији, најоштрије осуђује овај вандалски и нецивилизовани чин. И поред тога што ово удружење није иницијатор постављања поменуте привремене конструкције, већ је то учинило Удружење породица киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца на Косову и Метохији, као најстарије удружење које баштини сећање на жртве на Косову и Метохији, сматрамо се позваним да осудимо неприхватљиво понашање једног броја протестаната.
Не доводећи у питање демократско право грађана да изражавају политичке ставове о бројним друштвеним питањима, укључујући и ставове поводом протеклих избора за председника Републике Србије, као и да те ставове изражавају јавно и на протестима, Удружење истиче да нема разумевања и оправдања за насиље било које врсте, поготово не за насиље над обележјима и ликовима грађана и бораца страдалих у НАТО агресији на нашу земљу и у злочинима припадника терористичке организације – такозване ослободилачке војске Косова.
Изражавајући наду да се поменуто насиље неће понављати, Удружење породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији, позива надлежне власти да жртвама у НАТО агресији и страдалима у злочинима терористичке ”ослободилачке војске Косова”, уместо привремене конструкције, сагради трајно меморијално обележје, примерено њиховом страдању и жртви.

        У Београду, 4. 4. 2017. год.                                                                                                                                           ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Верица Томановић с. р.

 

Удружење породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији
Адреса: Сремска бр. 6/4
11000 Београд
Телефон: +381113285025
ПИБ 102423464
Комерцијална банка АД Београд
динарски рачун 205-216772-60
девизни рачун 0070800038136

Оставите одговор