You are currently viewing Преминуо Милорад Трифуновић

Преминуо Милорад Трифуновић

Координатор породица киднапованих и несталих на КиМ, Милорад Трифуновић, преминуо је данас. Ову вест је на свом Фејсбук профилу саопштио Ресурсни центар за нестале особе чији је, уз Бајрама Ћеркинаја, Трифуновић био један од оснивача.

После борбе са коронавирусом координатор породица киднапованих и несталих на КиМ Милорад Трифуновић је преминуо.

Последње дане свог живота провео је у болници у Нишу на респиратору.

Координатор Удружења киднапованих и несталих Силвана Маринковић и председник Ресурсног центра за нестала лица Бајрам Ћеркинај су за РТВ Ким казали да је отишао велики човек, који се борио да се питање несталих реши.

“Жао ми је што је на овај начин услед борбе са коронавирусом завршио човек који се искрено борио да се сазна судбина несталих. Надала сам се да ће да преброди ову болест, много се трудио, био је човек који се не предаје, али ова невидљава болест била је јача и победила”, казала је Силвана Маринковић.

“Био је много добар човек. Заједно смо донели многе одлуке, био је конструктиван, радили смо у свим Општинама, били смо у свим амбасадама, тражили смо да нам дају одговор зашто се питање несталих и киднапованих споро решава… Пре времена је отишао пре свега један добар друг, недостајаће много Ресурсном центру”, поручио је Ћеркинај.

Милорад Трифуновић је годинама указивао на недостатак политичке воље да се сазна истина о несталима. Нажалост, није успео да сазна истину о свом брату који је киднапован заједно са рударима површинских копова Белаћевац.

Трифуновић је био увек доступан медијима. За РТВ Ким последњи пут је дао изјаву прошле недеље и то из ковид амбуланте у Косовској Митровици где је отишао на тестирање.

Петковић: Трифуновић је био неуморан борац за правду о несталима

Поводом смрти Милорада Трифуновића, саучешће породици и колегама упитио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

“Памтићемо га као савесног и племенитог сарадника и неуморног борца за правду и истину о несталима, за успостављање међунационалног дијалога о овој тешкој и осетљивој теми, за бољи и хуманији живот свих грађана Косова и Метохије”, истиче се у саопштењу.

Ракић: Породицама киднапованих и несталих Трифуновић био ослонац и подршка

Председник српске листе упутио је саучешће у име странке којом председава и своје лично име породии Трифуновић, његовим пријатељима, колегама “али и свим породицама несталих и киндапованих којима је господин Трифуновић био ослонац и подршка у потрази за њиховим најмилијима”.

“Наш народ ће вечно бити захвалан на свему што сте драги Милораде учинили у борби за истину и правду, али и за помирење на овим просторима. Ваше дело ће бити неизбрисиви траг на овој светој земљи. Нек вам је вечна слава и хвала”, поручио је Ракић.

Јевтић: Човек изузетних врлина и моралних вредности

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић израио је саучешће породици Милорада Трфуновића.

“Дубоко ме је ражалостила вест о смрти Милорада Трифуновића, координатора Удружења породица киднапованих и несталих на Косову. Господин Трифуновић је био добар и храбар сарадник, човек изузетних врлина и моралних вредности кога нада у боље сутра и тријумф правде и истине никада није напустила и поред породичне трагедије и патње за киднапованим братом”, наводи се у саопштењу.

Извор:  https://www.radiokim.net/

Оставите одговор