Сведок Специјалног суда у Хагу пронађен мртав; командовао ОВК логором

Сведок Специјалног суда у Хагу пронађен мртав; командовао ОВК логором

Бивши косовски полицајац Фадиљ Суљевићи пронађен је данас мртав у брдима изнад језера Бадовац.

Како наводи Газета експрес, он се налази на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу.

О овом случају се огласио и главни тужилац Основног тужилаштва Приштине Кујтим Муниши.

“Тужилац је изашао на лице места да види шта се догодило. Полиција је на месту догађаја. Пронађен је мртав негде у планинама“, рекао је Муниши за Калксо.цом.

Сиљевићи је бивши припадник косовске полиције, који је примљен у полицију након 1999. године.

Косовска полиција је саопштила да је данас добила дојаву да се на путу које води према језеру Бадовац налази тело непознатог мушкарца, који је касније идентификован као Фадиљ Суљевићи.

“Полиција је одмах изашла на лице места, контактирала чланове породице те особе и позвала државног тужиоца и тимове хитне медицинске помоћи”, рекао је портпарол Косовске полиције Бајрам Краснићи.

За сада нема више информација о томе да ли је Суљевићи сведок у некој од оптужница против бивших команданата ОВК који су ухапшени и налазе се у Хагу.

Фадиљ Суљевићи, који је био на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу и чије је тело данас пронађено код језера Бадовац у близини Приштине, некада је командовао нелегалним затвором код Матичана у којем су били заточени Срби.

Суљевићи је пореклом из Медвеђе, а како је својевремено навело Удружење киднапованих и несталих лица са Косова и Метохије, он је командовао нелегалним затвором код Матичана у којем је било око 300 заточених Срба.

Србија је својевремено преко Интерпола расписала потерницу за њим, преноси Косово онлајн.

Извор: https://www.b92.net/

Оставите одговор