You are currently viewing У Грачаници сахрањени посмртни остаци Момчила Ивановића, киднапованог 1999. године у Приштини

У Грачаници сахрањени посмртни остаци Момчила Ивановића, киднапованог 1999. године у Приштини

У Грачаници су данас сахрањени посмртни остаци тридесеттрогодишњег Момчила Ивановића, који је киднапован крајем августа 1999. године у Приштини.

Момчило је тог августовског дана изашао из свог стана у насељу Дарданија у Приштини,  да купи новине и цигарете и након тога се није вратио. Његови посмртни остаци пронаћени су надомак Приштине неколико година касније, али су идентификовани тек пре неколико година.

Сахрани посмртних остатака присуствовало је тек неколико најближих сродника, који нису желели пред камере, али су нам рекли да његови родитељи нису на жалост дочекали да сахране свог сина. Умрли су тиугујући за њим.

 

Весна Бошковић, члан делегације Београда у оквиру радне групе за киднапована и нестала лица, која је такоће данас присуствовала сахрани посмртних остатака Момчила Ивановића, каже да је највећа жалост што идентификација посмртних остатака још око 350 особа, које се налазе у мртвачници у Приштини иде веома споро.

“Не ради се ни на истраживању нових  локација, јер на жалост нема воље приштинске стране, а данас сахрани, из свима нама познатих разлога,  не присуствује ни руководилац делегације из Београда Вељко Одаловић”, казала је Бошковић.

На КиМ тренутно се води као нестало 1621 лице, од тога је 567 српске и неалбанске националности.

Извор:Радио Грачаница

Оставите одговор