Вучић: Наше су процене да су тела неколико десетина убијених Срба у мртвачници у Приштини

Вучић: Наше су процене да су тела неколико десетина убијених Срба у мртвачници у Приштини

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Србија у потпуности спремна за дијалог о несталим лицима на Косову и да то конкретно и покаже тако што би се откопало свако место за које постоји сумња да постоји гробница, али да то исто очекује и од приштинске стране.
“Ми смо то показали на делу у месту Кижевак, где смо открили гробницу и позвали чланове албанских породица који су дошли и могли да положе цвеће где су похрањени остаци нихових блилжњих. Али, тражимо да они ту одговоност покажу и према Србима убијеним на КиМ”, навео је Вучић.

Каже да је наша процена да има 350 земних остатака убијених особа.

“Наше су процене да неколико десетина убијених Срба има у мртвачници у Приштини и тражимо да се коначно изврши анализа и видимо о којим лицима је реч. Понудли смо Албанцима и рекли да смо спремни, што су они одбили у претходном мандату, а желим да верујем да ће сада да прихвате – да они кажу где год мисле да постоји било каква гробница да извршимо сва неопходна ископавања на том месту и да видимо да ли има тела и остатака. Али, тражимо то и за нас, јер имамо неколико индикација где су сахрањени војници и цивили српске националности”, нагласио је Вучић.

Вучић каже да је то могуће урадити уколико приштинско руководство сматра и жели да решавамо питање несталих лица.

Додаје да је то хуманитарно и веома важно питање за породице убијених људи, без обзира да ли је реч о Србима или Албанцима.

Србија је спремна за такву врсту разговора и договора, поручио је председник Вучић.

Оставите одговор