Vučić: Naše su procene da su tela nekoliko desetina ubijenih Srba u mrtvačnici u Prištini

Vučić: Naše su procene da su tela nekoliko desetina ubijenih Srba u mrtvačnici u Prištini

  • Post author:
  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija u potpunosti spremna za dijalog o nestalim licima na Kosovu i da to konkretno i pokaže tako što bi se otkopalo svako mesto za koje postoji sumnja da postoji grobnica, ali da to isto očekuje i od prištinske strane.
“Mi smo to pokazali na delu u mestu Kiževak, gde smo otkrili grobnicu i pozvali članove albanskih porodica koji su došli i mogli da polože cveće gde su pohranjeni ostaci nihovih blilžnjih. Ali, tražimo da oni tu odgovonost pokažu i prema Srbima ubijenim na KiM”, naveo je Vučić.

Kaže da je naša procena da ima 350 zemnih ostataka ubijenih osoba.

“Naše su procene da nekoliko desetina ubijenih Srba ima u mrtvačnici u Prištini i tražimo da se konačno izvrši analiza i vidimo o kojim licima je reč. Ponudli smo Albancima i rekli da smo spremni, što su oni odbili u prethodnom mandatu, a želim da verujem da će sada da prihvate – da oni kažu gde god misle da postoji bilo kakva grobnica da izvršimo sva neophodna iskopavanja na tom mestu i da vidimo da li ima tela i ostataka. Ali, tražimo to i za nas, jer imamo nekoliko indikacija gde su sahranjeni vojnici i civili srpske nacionalnosti”, naglasio je Vučić.

Vučić kaže da je to moguće uraditi ukoliko prištinsko rukovodstvo smatra i želi da rešavamo pitanje nestalih lica.

Dodaje da je to humanitarno i veoma važno pitanje za porodice ubijenih ljudi, bez obzira da li je reč o Srbima ili Albancima.

Srbija je spremna za takvu vrstu razgovora i dogovora, poručio je predsednik Vučić.

Ostavite odgovor