You are currently viewing Традиција дуга две деценије – Деца из Енглеске дарују божићне пакетиће деци из Краљева

Традиција дуга две деценије – Деца из Енглеске дарују божићне пакетиће деци из Краљева

Блајквуд Кер Британија организација је која већ тридесет година у Енглеској припрема пакетиће за децу са Балкана. У сарадњи са Удружењем породица несталих и киднапованих лица са КиМ, у Краљеву већ две деценије уочи наступајући празника обрадују малишане новогодишњим пакетићима.

Фото: Филтер медиа

-Захваљујем се пуно нашим пријатељима из Блајквуд Кер организације који сваке године нашу децу обрадују са пакетићима. Веома је важно да пошаљемо поруку свој деци која су данас овде са нама, а било их је преко двеста, да деца из других, нама далеких земаља попут Енглеске, мисле на њих. То је једна лепа порука пријатељства пред наступајуће празнике, каже Бранкица Антић, председница краљевачког Удружења породица несталих и киднапованих на КиМ.

Фото: Филтер медиа

У препуној сали Градске управе малишани који су присуствовали подели пакетића могли су да уживају у луткарској божићној представи а на крају их је посетио и Деда Мраз.

Фото: Филтер медиа
Фото: Филтер медиа

-Припремамо ове поклоне уназад тридесет године за сву децу из неразвијених земаља, за децу из Србије, са Косова и Метохије, Албаније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Бугарске. Пакетиће припремају деца са најразличитијим садржајима, а ту су и честитке за божићне празнике које красе ове кутије. Мали знак пажње у празничним данима, каже Џереми Рос, директор БЦ, који је и поздравио малишане.

Фото: Филтер медиа/ Џереми Рос, председник БЦ и Давид Анмуш, БЦ организација Србија

Пакетићи пристигли из Велике Британије имају за циљ, не претерано материјалну помоћ, већ пажњу и љубав према онима који имају мање.

-Овај пројекат је заиста из срца и душе свих малишана и њихових ближњих, који сваке године брижљиво припремају и пакују ове поклоне. На стотине волонтера заиста пуно труда, времена и сопствених средстава издвајају како би обрадовали нашу децу.

Фото: Филтер медиа

Прича која можда најбоље описује вредност ове активности говори да је једна бака из Велике Британије сама спаковала преко 150 пакетића за децу из Србије, каже Давид Анмуш, представник Блајквуд Кер Србија.

Ове године из Велике Британије у Србију је пристигло око 8.000 пакетића, док је у сарадњи са Удружењем породица несталих и киднаповани са КиМ у Краљево пристигло преко двеста.

Извор: thefilter.media

Оставите одговор