You are currently viewing Tradicija duga dve decenije – Deca iz Engleske daruju božićne paketiće deci iz Kraljeva

Tradicija duga dve decenije – Deca iz Engleske daruju božićne paketiće deci iz Kraljeva

  • Post author:
  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Blajkvud Ker Britanija organizacija je koja već trideset godina u Engleskoj priprema paketiće za decu sa Balkana. U saradnji sa Udruženjem porodica nestalih i kidnapovanih lica sa KiM, u Kraljevu već dve decenije uoči nastupajući praznika obraduju mališane novogodišnjim paketićima.

Foto: Filter media

-Zahvaljujem se puno našim prijateljima iz Blajkvud Ker organizacije koji svake godine našu decu obraduju sa paketićima. Veoma je važno da pošaljemo poruku svoj deci koja su danas ovde sa nama, a bilo ih je preko dvesta, da deca iz drugih, nama dalekih zemalja poput Engleske, misle na njih. To je jedna lepa poruka prijateljstva pred nastupajuće praznike, kaže Brankica Antić, predsednica kraljevačkog Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih na KiM.

Foto: Filter media

U prepunoj sali Gradske uprave mališani koji su prisustvovali podeli paketića mogli su da uživaju u lutkarskoj božićnoj predstavi a na kraju ih je posetio i Deda Mraz.

Foto: Filter media
Foto: Filter media

-Pripremamo ove poklone unazad trideset godine za svu decu iz nerazvijenih zemalja, za decu iz Srbije, sa Kosova i Metohije, Albanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske. Paketiće pripremaju deca sa najrazličitijim sadržajima, a tu su i čestitke za božićne praznike koje krase ove kutije. Mali znak pažnje u prazničnim danima, kaže Džeremi Ros, direktor BC, koji je i pozdravio mališane.

Foto: Filter media/ Džeremi Ros, predsednik BC i David Anmuš, BC organizacija Srbija

Paketići pristigli iz Velike Britanije imaju za cilj, ne preterano materijalnu pomoć, već pažnju i ljubav prema onima koji imaju manje.

-Ovaj projekat je zaista iz srca i duše svih mališana i njihovih bližnjih, koji svake godine brižljivo pripremaju i pakuju ove poklone. Na stotine volontera zaista puno truda, vremena i sopstvenih sredstava izdvajaju kako bi obradovali našu decu.

Foto: Filter media

Priča koja možda najbolje opisuje vrednost ove aktivnosti govori da je jedna baka iz Velike Britanije sama spakovala preko 150 paketića za decu iz Srbije, kaže David Anmuš, predstavnik Blajkvud Ker Srbija.

Ove godine iz Velike Britanije u Srbiju je pristiglo oko 8.000 paketića, dok je u saradnji sa Udruženjem porodica nestalih i kidnapovani sa KiM u Kraljevo pristiglo preko dvesta.

Izvor: thefilter.media

Ostavite odgovor