Neizvesnost je teža od same istine

  • Post author:
  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Gde su nestali? Pitanje je koje godinama postavljaju članovi porodica nestalih i ubijenih. Pitanja ima mnogo, a odgovora malo, poručuje predsednica Koordinacije srpskih udruženja.
Samo porodice žrtava pate i tuguju. I oni koji nisu saznani za sudbinu svog člana žive u neizvesnosti. Neizvesnost je teža od same istine.
Naši nestali zaslužuju da se prvenstveno pronađu, da se dostojanstveno sahrane, da dobiju ime i prezime, a porodice da mogu doći na grob, položiti cveće, zapaliti cveću i zaliti suzama.

Ovo je prilika i potreba da se javnost podseti na patnju i bol članova porodica nestalih, ali i na važnost rasvetljavanja slučajeva nestalih osoba, kao i da se senzibiliše i povuči javnost kako je svaka informacija o nestaloj osobi dragocena za njen pronalazak.
Ujedno ovo je i poziv porodicama da izvrše svoju obavezu, otvore zahtev za traženje i daju krv za DNK, bez čega nema uspošne potrage. Na ovaj dan posebno želimo da podsetimo da je neophodno da se ulože maksimalni napori kako bi se sudbina nestalih rasvetlila i porodicama saopštila istine.
Međunarodni dan nestalih lica obeležen je istovremenim održavanjem konferencija za medije u Beogradu, Kraljevu, Nišu i Gračanici. Nakon konferencije porodice članova nestalih i ubijenih položili su venjce na spomenik nestalim osobama u parku Tašmajdan u Beogradu.

Izvor: tvmost.info

Ostavite odgovor