You are currently viewing Двадесетједну годину живе са сећањима и надом да ће видети своје

Двадесетједну годину живе са сећањима и надом да ће видети своје

У организацији Удружења несталих и киднапованих лица на Косову и Метохији  у Косовској Митровици је  одржана трибина под називом „21 година туге, патње, неизвесности и бола“ а поводом обележавања 21 године од првог масовног киднаповања радника угљенокопа Белаћевац код Обилића. Био је ово скуп патње и бола, и подсећања на српске страдалнике.

Двадесетједногодишња Драгана Ађанчић имала је свега осам месеци када је њен отац отет. Њено сећање засновано је на фотографијамо и трагичним причама мајке и родбине. Драгана кроз сузе каже да никада неће изгубити веру у себе и своје ближње, што и другима препоручује.

А Драгана Мајсторовић каже да је свој бол преточила у песме, односно тужбалице.

“Ја сам данас овде да вам кажем да морамо да будемо храбри и истрајни и да идемо до оне победе докле не нађемо своје најмилије”, поручила је Драгана Мајсторовић.

И после 21. године туге, патње, неизвесности и бола породице киднапованих и несталих и даље не знају шта је са њиховим најмилијима и каква је њихова судбина.

“Веома смо разочарани трагедијом која је задесила наше породице, очекујемо од међународних снага које су присутне на Косову и Метохији и институција у Приштини да ће убрзати процес проналажења несталих лица”, каже Верица Томановић председница Удружења породица киднапованих и несталих лица на КиМ. Њен муж је чувени хирург др Андрија Томановић који је отет из болнице у Приштини док је обављао своју дужност, лечећи подједнако и Србе и Албанце.

“Трага се још за 547 особа са нашег списка, ту су поред Срба и Роми, Ашкалије, Египћани има и Албанаца”, рекао је Милорад Трифуновић координатор Удружења киднапованих и несталих лица на КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију као и све остале релевантне институције Републике Србије боре се свим средствима да се сазна истина а починиоци ових кривичних дела пронађу и казне.

Извор: https://www.tvmost.info/

Оставите одговор