You are currently viewing Посета Сержа Брамерца

Посета Сержа Брамерца

На позив господина Сержа Брамерца прсуствовали смо састанку у седишту УНДП-а у Београду са представницима удружења породица несталих Срба које су чланице Регионалне координације.
Тема састанка је била усмерена убрзању процеса проналажења локација масовних и појединачних гробница у региону бивше Југославије.
Приступ архивима Хашког трибунала је омогућен потписаним споразумом са делегацијом МКЦК која ће ангажовати две особе да прегледају документацију добијену од истражних органа прикупљену за процесуирање ратних злочина. Делегација представника удружења породица киднапованих, несталих и убијених Срба захтевала је да у наредном периоду процес проналажења буде интензивнији без дискриминације и двоструких аршина. Указала је и на низ пропуста који су били у претходним годинама од стране међународних организација приликом ексхумација, идентификација и процесуирања ратних злочина над Србима и неалбанцима. Добили смо уверавања да ћемо убудуће имати чешћу сарадњу са тимом задуженим за процес трагања за несталим лицима у региону бивше Југославије.

Оставите одговор