Пронађена масовна гробница Срба на Косовву

Пронађена масовна гробница Срба на Косовву

Stariji Albanac iz Đakovice rešio je da otkrije grobnicu Srba u kojoj se nalaze posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala.

BEOGRAD – Albanac tvrdi da je 1999. godine naišao na tela ubijenih i zakopao ih, i da je, pošto je sada star, rešio da progovori o svemu i pokaže lokaciju koja tek treba da se proveri. Albanac hoće da tajnu poveri svojim nekadašnjim sugrađanima Srbima, jer je jako star i želi da podeli istinu, navode mediji.

Sa njim su razgovarali predstavnicima Đakovčana i veruju u istinitost svedočenja jer je prepoznao jednu nestalu osobu za koju se sumnjalo da je ubijena na području tog grada.

Imam informaciju o lokaciji u Đakovici, koju sam dobio od Albanca koji je sklonio tela i zakopao ih. Tela je našao nakon progona Srba iz Đakovice, sredinom juna 1999 godine, a zatekao ih je u fazi raspadanje. On nije mogao da kaže koliko je tačno tela zatekao. Autentičnost njegove priče potvrđuje činjenica da je jedno telo prepoznao. Znao je tačno o kome je reč- kazao je za medije predsednik Saveza udruženja raseljenih sa KiM Milenko Jovanović.

ИЗВОР: KURIR.RS

Оставите одговор