You are currently viewing Саопштење поводом одлуке Апелационог суда у Колмару на захтев Републике Србије о изручењу Рамуша Харадинаја правосуђу Србије

Саопштење поводом одлуке Апелационог суда у Колмару на захтев Републике Србије о изручењу Рамуша Харадинаја правосуђу Србије

Разочарење у правосудни систем код чланова породица киднапованих , несталих и убијених Срба и осталих је и данас додатно изазвало емоције које додатно наносе бол и патњу за својим сродницима. По ко зна који пут суочени смо са неправдом и неједнаким приступом према кривичном гоњењу починиоца и налогодаваоца злочина када су у питању српке жртве. Још једна у низу донешених непристрасних и исполитизованих одлука суда о злочинима ОВК-а на Косову и Метохији.
Данашња поражавајућа одлука суда у Колмару охрабрила је злочинце за етничко чишћење Срба на Косову и Метохији, јер су уместо кажњавања награђени за злочине у руководећим структурама власти у Приштини. Због некажњавања и не привођења пред лице правде киднапера, убица и њихових налогодаваца повратак није безбедан у своја родна места на Косову и Метохији више од двеста хиљада Срба и других етничких заједница скоро две деценије.
Немоћни смо да променимо одлуке суда али никада нећемо престати да тражимо истину о страдању и правду за наше жртве.
Залагаћемо се као и свих година да се настави истрага локација о потенцијалним масовним и појединачним гробницама на Косову и Метохији и Албанији где су скривани и уништавани докази злочина припадника ОВК-а.
Ниједан суд неће моћи да промени истину о злочинима ОВК-а која је доказана откривањем масовних и појединачних гробница са посмртним остацима српских жртава: Радоњичко језеро, Глођане, Крематоријум Клечка, Волујак, Малишево, Драгодан 1 и 2, Тусус, Дуље…..
Наставићемо сарадњу са свим домаћим и међународним институцијама и организацијама и настојаћемо да само истином истрајемо да сачувамо жртве од дискриминације и заборава.
Охрабриваћемо преживеле сведоке ужасног насиља да истрају и да не посустају у борби за истином и правдом за својим најмилијима који су невино страдали на Косову и Метохији.

Удружење породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији
Адреса: Сремска бр. 6/4
11000 Београд
Телефон: +381113285025
ПИБ 102423464
Комерцијална банка АД Београд
динарски рачун 205-216772-60
девизни рачун 0070800038136

 

Оставите одговор