Saopštenje povodom odluke Apelacionog suda u Kolmaru na zahtev Republike Srbije o izručenju Ramuša Haradinaja pravosuđu Srbije

Saopštenje povodom odluke Apelacionog suda u Kolmaru na zahtev Republike Srbije o izručenju Ramuša Haradinaja pravosuđu Srbije

Razočarenje u pravosudni sistem kod članova porodica kidnapovanih , nestalih i ubijenih Srba i ostalih je i danas dodatno izazvalo emocije koje dodatno nanose bol i patnju za svojim srodnicima. Po ko zna koji put suočeni smo sa nepravdom i nejednakim pristupom prema krivičnom gonjenju počinioca i nalogodavaoca zločina kada su u pitanju srpke žrtve. Još jedna u nizu donešenih nepristrasnih i ispolitizovanih odluka suda o zločinima OVK-a na Kosovu i Metohiji.
Današnja poražavajuća odluka suda u Kolmaru ohrabrila je zločince za etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji, jer su umesto kažnjavanja nagrađeni za zločine u rukovodećim strukturama vlasti u Prištini. Zbog nekažnjavanja i ne privođenja pred lice pravde kidnapera, ubica i njihovih nalogodavaca povratak nije bezbedan u svoja rodna mesta na Kosovu i Metohiji više od dvesta hiljada Srba i drugih etničkih zajednica skoro dve decenije.
Nemoćni smo da promenimo odluke suda ali nikada nećemo prestati da tražimo istinu o stradanju i pravdu za naše žrtve.
Zalagaćemo se kao i svih godina da se nastavi istraga lokacija o potencijalnim masovnim i pojedinačnim grobnicama na Kosovu i Metohiji i Albaniji gde su skrivani i uništavani dokazi zločina pripadnika OVK-a.
Nijedan sud neće moći da promeni istinu o zločinima OVK-a koja je dokazana otkrivanjem masovnih i pojedinačnih grobnica sa posmrtnim ostacima srpskih žrtava: Radonjičko jezero, Glođane, Krematorijum Klečka, Volujak, Mališevo, Dragodan 1 i 2, Tusus, Dulje…..
Nastavićemo saradnju sa svim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama i nastojaćemo da samo istinom istrajemo da sačuvamo žrtve od diskriminacije i zaborava.
Ohrabrivaćemo preživele svedoke užasnog nasilja da istraju i da ne posustaju u borbi za istinom i pravdom za svojim najmilijima koji su nevino stradali na Kosovu i Metohiji.

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji
Adresa: Sremska br. 6/4
11000 Beograd
Telefon: +381113285025
PIB 102423464
Komercijalna banka AD Beograd
dinarski račun 205-216772-60
devizni račun 0070800038136

 

Ostavite odgovor