You are currently viewing Više od 20 godina čekamo istinu

Više od 20 godina čekamo istinu

  • Post author:
  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Članovi Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Srba sa KiM razgovarali su u Gračanici o zastoju u rešavanju problema nestalih lica. Poziv za sastanak je upućen Kancelariji za nestala lica Vlade Kosova i Britanskoj ambasadi, ali se njihovi predstavnici nisu odazvali.

,,Žao mi je što smo mi srpske porodice na svaki način diskriminsane na Kosovu. Ovo nije prvi put da se pokaže privrženost samo jednoj strani, albanskoj”, rekla je Silvana Marinković, predstavnica Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih.

Više do 20 godina članovi porodica kidnapovanih i nestalih postavljaju ista pitanja. ,,Nikada više politike nije bilo u ovom našem problemu, nego sada”, konstatovala je Marinkovićeva koja traga za nestalim suprugom.

,,Albanci žele da se ovo pitanje za sada stopira, zato što je Specijalni sud počeo sa radom i zato što su pojedini uhapšeni i vodi se proces protiv njih.Porodicama ostaje da se nadaju i budu uporne kako bi se ovo pitanje rešilo”, istakla je Marinkovićeva.

“Plašim se da kada se sva iskopavanja u Srbiji završe da ćemo tek tada ostati bez odgovora na naša pitanja i da tek tada niko neće da bude zainteresovan da se potencijalne grobnice na Kosovu iskopaju i da se u njima nađe neko ko je naš”.

Predsedniku Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljku Odaloviću koji je trebao da se sastane sa porodicama kidnapovanih i nestalih lica ponovo nije dozvoljen dolazak na Kosovo. Sastanku su prisustvovale članice Radne grupe za nestala lica Vlade Srbije Vesna Bošković i Suzana Matejić.

,,Republika Srbija je potpuno posvećena ovom problemu i to za Republiku Srbiju kroz Komisiju za nestala lica predstavlja prvorazredni, morali, socijalni, humanitarni problem i da je ono što se svi mi zaklinjemo i zaista jeste ne za zaklinjanje nego činjenica, da mi ne možemo graditi novo društvo, novu budućnost, ne možemo ostaviti u nasleđe našim pokolonjima dobro, ako još uvek nismo raskrstili sa teretima iz prošlosti koje nas opterećuju. Tereti naše prošlosti su nestala lica i vi porodice nestalih”, kazala je Matejić.

Izvor: https://jedinstvo.rs/

Ostavite odgovor